ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Τι είναι;

Σύμφωνα με τον ορισμό της Αστικής Ευθύνης ως νομικού όρου πρόκειται για την περίπτωση όπου κάποιος προξενεί με πράξη ή παράλειψή του, από αμέλεια, σωματική βλάβη ή/και υλική ζημιά σε τρίτο και υποχρεούται να την αποκαταστήσει. Το γενικό και ευρύ νόημα του ορισμού αυτού δεν οριοθετεί με σαφή τρόπο τις απαιτήσεις που μπορεί να θέσει ο εκάστοτε θιγόμενος σε βάρος του υπαίτιου που προκάλεσε την ζημιά.

Ποιος χρειάζεται Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης

Κάθε εταιρεία ή επαγγελματίας που παρέχει υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσει την ανάγκη για την ασφάλιση της επαγγελματικής ευθύνης που απορρέει από την άσκηση του επαγγέλματος του. Η Ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης παρέχει την απαραίτητη προστασία έναντι σοβαρών απαιτήσεων τρίτων που απορρέουν από λάθη που έγιναν από τον επαγγελματία. Στο σημερινό γρήγορο ρυθμό και δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον που ζούμε σήμερα, κάθε επαγγελματίας που παρέχει υπηρεσίες μπορεί να κάνει λάθη. Με την οικονομία όλο και περισσότερο να εξαρτάται από τους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες, τα λάθη αυτά θα οδηγούν συχνά σε δυσαρεστημένους πελάτες, οι οποίοι μπορεί να κινηθούν νομικά εναντίον του επαγγελματία παροχής υπηρεσιών για αποζημίωση.

Παραδείγματα λαθών που μπορεί να εγείρουν απαιτήσεις για αποζημίωση.

Δικηγόροι

Η αποτυχία να καταθέσει αγωγή εντός της απαιτούμενης προθεσμίας. Συντακτικό λάθος σε ένα ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Δεν έγινε η κατάλληλη σχετική έρευνα σε μια συναλλαγή ακινήτου.

 

 Μεσίτες Ασφαλίσεων / Πράκτορες

Ασφάλιση δεν έγινε όταν έπρεπε με αποτέλεσμα να γίνει απαίτηση και να μην καλυφτεί. Η ασφαλιστική κάλυψη ήταν ανεπαρκής για τον κίνδυνο που ασφαλίστηκε. Λάθος Συμβουλές για τη μείωση των ορίων για Ασφάλιση Περιουσίας

Κτηματομεσίτες

Ακίνητα πουλήθηκαν σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς προκάλεσε απώλεια στον ιδιοκτήτη. Ο κτηματομεσίτης έδωσε εν αγνοία παραπλανητικές πληροφορίες σε αγορά ακινήτου.

Αρχιτέκτονες

Ένας αρχιτέκτονας καθόρισε λανθασμένα υλικά σε ένα σχέδιο και το κτίριο δεν είχε εγκριθεί από το Συμβούλιο. Ένας αρχιτέκτονας υπέγραψε βιαστικά ένα πιστοποιητικό ολοκλήρωσης για μια νέα πολυκατοικία και μετά βρέθηκαν πολλά προβλήματα.

Γραφείο Εξεύρεσης προσωπικού

Ένα γραφείο εξεύρεσης προσωπικού απέτυχε να ελέγξει επαρκώς το ιστορικό εργοδοτικής ενός υποψηφίου και το άτομο έκλεψε από τον εργοδότη.

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ένας σύμβουλος επιχειρήσεων έδωσε λάθος συμβουλές για το πώς να αναδιοργανώσουν μια μεγάλη χρηματοδοτική εταιρεία. Αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση του κόστους, παραιτήσεις και μεγάλες οικονομικές απώλειες για την εταιρεία.

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα

Ένα σχολείο σε μια ημερίδα αθλητισμού απέτυχε να παρέχει τη φροντίδα για την ασφάλεια των παρευρισκομένων και ένας τρίτος υπέστη σωματική βλάβη.

Σύμβουλος / ψυχολόγος

Ένας σύμβουλος ψυχολόγος απέτυχε να καταλάβει τα βασικά συμπτώματα σε έναν ασθενή και παρέλειψε να τον στείλει για ιατρική βοήθεια με αποτέλεσμα την αυτοκτονία, και μία απαίτηση αποζημίωσης από την οικογένεια τους ασθενή.

Λογιστές / Ελεγκτές

Χάσιμο μιας κρίσιμης προθεσμίας για την υποβολή κάποιων φορολογικών δηλώσεων. Κακή παροχή συμβουλών σε σχέση με τη συγχώνευση μεταξύ δύο εταιρείες. Η αδυναμία να αναγνωρίσουν δόλια δραστηριότητα σε ένα ελέγχου της επιχείρησης.

Σύμβουλοι Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Ένα σύστημα λογισμικού ή ένας σκληρός δίσκος δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πελάτη. Η αποτυχία μιας πλατφόρμας λογισμικού με αποτέλεσμα το σύστημα πελατών πέφτει συνεχώς και να προκαλούνται ζημίες. Η μετάδοση ενός ιού υπολογιστών, από την εγκατάσταση του λογισμικού σε ένα δίκτυο του πελάτη.

Μέσα ενημέρωσης

Καταγγελίες για δυσφημιστικά σχόλια σε ένα άρθρο εφημερίδας. Ένας τηλεοπτικός σταθμός παραβίασε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας όσον αφορά τη μετάδοση ενός προγράμματος επίδειξη χωρίς να αναγνωριστεί ο συγγραφέας. Ένας τυπογράφος έπρεπε να ξανά εκτυπώσει χιλιάδες φυλλάδια λόγο σε σφάλματος στο σχέδιο.

Μηχανικοί

Ένας πολιτικός μηχανικός έκανε λάθος στον σχεδιασμό ενός εμπορικού κτιρίου με αποτέλεσμα μια στέγη να καταρρεύσει.
Ένας μηχανολόγος μηχανικός δεν σχεδίασε σωστά τον εξαερισμό σε μια βιβλιοθήκη και που απαιτήθηκαν σημαντικές διορθωτικές εργασίες.

Ταξιδιωτικός πράκτορας

Ένας ταξιδιωτικός πράκτορας έκανε λάθη στην κράτηση ενός επαγγελματικού συνέδριου με αποτέλεσμα σημαντικό κόστος για να διορθωθεί.

Διοργανωτές Εκδηλώσεων

Ένας σύμβουλος διοργάνωσης γάμων απέτυχε να οργανώσει το ανθοπωλείο, τον φωτογράφο φωτογραφία και τις υπηρεσίες τροφοδοσίας για ένα μεγάλο γάμο. Ο γάμος έπρεπε να ξαναγίνει με σημαντικό κόστος και συναισθηματικά προβλήματα

Τηλεφωνικό Κέντρο

Μια ομάδα τηλεφωνικού κέντρου παραπληροφορεί τους καταναλωτές για την ασφαλιστική κάλυψη που πρόβλεπαν οι πιστωτικές κάρτες που πωλούνται από μια τράπεζα. Αντιμετώπισαν κατηγορίες τόσο από την Τράπεζας όσο και από τους πελάτες.

 

Posted in Uncategorized.