ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΑΜΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣ

Τι είναι η ασφάλιση του οχήματος;

Ρωτήστε τους ειδικούς ,ρωτήστε στο Ασφαλιστικό πρακτορείο Φιλιππής.

Η ασφάλιση των οχημάτων ουσιαστικά διακρίνεται στην υποχρεωτική από το νόμο και στην προαιρετική. Η υποχρεωτική από το νόμο αφορά την αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως όλοι μας όταν οδηγούμε ένα όχημα έχουμε ευθύνη έναντι σε οποιονδήποτε τρίτο προκαλέσουμε ζημιά και άρα θα πρέπει να τον αποζημιώσουμε. Η ασφάλιση λοιπόν, είναι αυτή που θα καλύψει το ποσό της αποζημίωσης ακόμη και σε περίπτωση που ο οδηγός που ευθύνεται φύγει από τη ζωή και άρα το ποσό αυτό δεν θα μετακυλήσει στην οικογένειά του.

Η προαιρετική ασφάλιση αφορά επιπλέον καλύψεις που διασφαλίζουν την κάλυψη του ίδιου του οδηγού και του οχήματός του. Τέτοιες καλύψεις είναι η θραύση κρυστάλλων, η ασφάλιση πυρός, κλοπής, η μικτή, το προσωπικό ατύχημα οδηγού, κ.α.

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σωστά ασφαλισμένοι και να γνωρίζουμε τις καλύψεις που έχουμε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας, καθώς και πως θα ενεργήσουμε σε μια έκτακτη περίπτωση ενός τροχαίου. Σε κάθε ασφάλιση υπάρχει 24ωρη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου, γνωστή ως «φροντίδα ατυχήματος», όπου συνεργάτης της ασφαλιστικής εταιρίας φτάνει στον τόπο του ατυχήματος και βοηθά τον ασφαλισμένο.

Συχνά μας γεννιούνται ερωτήματα γύρω από την ασφάλιση του αυτοκινήτου, ακολουθούν λοιπόν οι απαντήσεις:

Γιατί χρειάζομαι ασφαλιστικό σύμβουλο για ένα ασφαλιστήριο αυτοκινήτου;

Γιατί ο σύμβουλος θα μου εξηγήσει τις καλύψεις, ώστε να έχω αυτές που χρειάζομαι και γιατί είναι ο άνθρωπος που θα με καθοδηγήσει και θα με βοηθήσει όταν παραστεί ανάγκη σε περίπτωση τροχαίου.

Τι κάνω σε περίπτωση ατυχήματος;

Θα πρέπει να καλέσω την τροχαία και την “φροντίδα ατυχήματος” της ασφαλιστικής μου εταιρίας (πρέπει να έχω σε εμφανές σημείο το τηλέφωνο επικοινωνίας), ώστε να με καθοδηγήσουν σωστά, αλλά και να διασφαλίσω πως φεύγω από τον τόπο του ατυχήματος εγώ και όλοι οι εμπλεκόμενοι ασφαλείς.

Γνωρίστε τις επιλογές σας!

Η γνώση είναι δύναμη και για να μάθει κάποιος τι καλύτερο μπορεί να κάνει γι’ αυτόν και το αυτοκίνητό του, θα πρέπει να ρωτήσει. Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε τις επιλογές σας.

Ρωτήστε τους ειδικούς ,ρωτήστε στο Ασφαλιστικό πρακτορείο Φιλιππής.

Posted in Uncategorized.