ΤΙ ΚΑΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Σε περίπτωση ατυχήματος το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις την 24ωρη Φροντίδα Ατυχήματος, το τηλέφωνο της οποίας είναι γραμμένο στο ασφαλιστήριό σου, όπως και την Αστυνομία.

Αν υπάρχει τραυματισμός, είναι αναγκαίο να καλέσεις και ασθενοφόρο ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο αλλά και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αν αυτό χρειάζεται.

Δε θα μπορούσαμε ποτέ να σου προτείνουμε κάτι διαφορετικό, αφού τα έγγραφα που συμπληρώνει η Φροντίδα Ατυχήματος καθώς και η Αστυνομία, βοηθούν ώστε η διαδικασία αποζημίωσης να γίνεται πιο γρήγορα. Ειδικά αν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρός είναι.

Καταλαβαίνουμε όμως, ότι κάποιες φορές είναι αδύνατο να περιμένεις έστω και 5 λεπτά. Είτε η ζημιά είναι πολύ μικρή είτε έχεις κάποιο ραντεβού το οποίο επείγει.

Τα στατιστικά μας λένε ότι σε περιπτώσεις που στο ατύχημα υπάρχει τραυματισμός ή οι συνθήκες είναι τέτοιες που η υπαιτιότητα δεν είναι ξεκάθαρη, οι εμπλεκόμενοι παραμένουν στο σημείο του ατυχήματος μέχρι να έρθει η Τροχαία.

Σε αντίθετη περίπτωση όπου υπάρχει πολύ μικρή ζημιά και οι οδηγός που φταίει αναλάβει την ευθύνη, έχουμε παρατηρήσει ότι οι εμπλεκόμενοι ανταλλάσουν στοιχεία και φεύγουν από τον τόπο του συμβάντος.

Τι χρειάζεται λοιπόν να κάνεις αν αποφασίσεις να φύγεις χωρίς να περιμένεις την Τροχαία και τη Φροντίδα Ατυχήματος;

Επί της ουσίας αν αποφασίσεις να φύγεις, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι ό,τι ακριβώς θα έκανε και ο συνεργάτης μας που θα ερχόταν από τη Φροντίδα Ατυχήματος. Να καταγράψεις δηλαδή τα παρακάτω:

  1. Ημερομηνία Ατυχήματος
  2. Ώρα
  3. Σημείο (οδός, αριθμός, περιοχή)
  4. Φωτογραφίες από το τρακάρισμα. Βγάλε μακρινές που να δείχνουν το αυτοκίνητο όπως επίσης και τον τόπο. Στη συνέχεια τράβηξε με το κινητό σου φωτογραφίες τα σημεία που έχουν ζημιά και στα δύο αυτοκίνητα ώστε να φαίνεται το σημείο επαφής των οχημάτων
  5. Στοιχεία του τρίτου (ονοματεπώνυμο, πινακίδα, τύπο αυτοκινήτου, χρώμα, ασφαλιστική εταιρία, τηλέφωνο επικοινωνίας, στοιχεία ασφαλιστηρίου). Θα μπορούσες να τραβήξεις φωτογραφίες του ασφαλιστηρίου, της ταυτότητας και της άδειας

© 2017 Ασφαλιστικό Πρακτορείο Φιλιππής Σάμος , Θεμιστοκλή Σοφούλη 16, Σάμος

Υλοποιήθηκε από τη Webnode

Πίσω στην κορυφή

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!

 

Posted in Uncategorized.